miercuri, 6 mai 2015

Slam. Din dragoste pentru Layken - Colleen Hoover


Nume: Slam. Din dragoste pentru Layken
Autor: Colleen Hover
Editura: Epica
Număr de pagini: 272

       O carte foarte emoţionantă, care nu oglineşte doar o poveste de dragoste. Arată viaţa în sine, incercările prin care trebuie să trecem pentru a ne împlini prin intermediul iubirii. Incercarea la care ne supune viaţa când pierdem pe cineva drag.
       Uneori pare că nimic nu se mai leagă, că nimic nu mai are sens şi că viaţa parcă ne joacă feste. Uneori dragostea e complicată, dar această carte superbă ne arată că dragostea merită aşteptarea şi merită orice întamplare la care te supune.
       Cartea mi-a deschis uşa către un alt univers, acela al poeziei slam. Nu auzisem până acum de ea şi pot spune că am rămas impresionată de profunzimea poveştilor şi a sentimentelor puse în acele creaţii. Mi-ar plăcea să particip si eu la o întrunire de slam.
       Mi-a plăcut de şarmantul şi inteligentul Will, iar de Layken nici nu pot să zic ceva de rău. Mi-a plăcut felul lor de a fi, de a înfrunta viaţa şi de a sta în picioare, având puterea de a mai zâmbi, indiferent de pierderile suferite, de problemele prin care au trecut.
       Această minunată poveste nu este ceva clişeic, este o carte care arată sacrificiile pe care trebuie să le faci pentru familie, pentru a rămâne alături de cei dragi. Este vorba despre alegeri, pe care trebuie să ţi le asumi.
       Am trăit povestea alături de cei doi, am avut uneori lacrimi în ochi, alteori am zâmbit parcă prosteşte, însă sunt sigură că am fost şi eu un personaj-martor în această carte.

       Oare ce citate voi da de data asta pentru a vă arăta în câteva cuvinte, frumuseţea cărţi? Sunt sigură ca nu aş putea pune altceva în afară de o poezie slam:

Am iubit marea.
Tot ce ţine de ea.
Recifele ei de coral, spuma ei albă, valurile ei clocotitoare şi stâncile
pe care clipocesc, legendele ei cu piraţi și cozi de sirene,
Comori pierdute şi comori păstrate…
Şi TOŢI Peştii din Apa ei.
Da, am iubit marea,
Tot ce ţine de ea
(….)
Toate frumuseţile?
Nu-i nimic real.
E fake.
Deci păstrează tu marea
Eu rămân cu Lake.

Şi desigur, să nu cumva să uităm descrierea:

După moartea neaşteptată a tatălui ei, Layken, de optsprezece ani, rămâne singurul punct de sprijin atât pentru mama sa, cât şi pentru fratele ei mai mic. Aparent, ea este puternică şi plină de viaţă, dar, în sinea ei, simte cum îşi pierde speranţa pe zi ce trece. 
Apariţia unui tânăr schimbă totul. Mutându-se în celălalt capăt al ţării, Layken face cunoştinţă cu vecinul ei, de douăzeci şi unu de ani, care are o pasiune uimitoare pentru poezia slam. În doar câteva zile, între ei se înfiripă sentimente puternice şi, în sufletul lui Layken, speranţa prinde un nou contur. 
Dar, după o primă întâlnire plină de trăiri intense, soarta îi loveşte îm plin, când o dezvăluire şocantă pune capăt noii lor relaţii. Interacţiunile zilnice devin insuportabile, în timp ce ei se străduiesc să găsească un echilibru între sentimentele ce îi unesc şi secretele ce îi despart.




2 comentarii:

  1. Am auzit prea multe lucruri bune despre această carte. Cu siguranță am s-o iau, neapărat, în viitorul apropiat. Seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este o carte care chiar merită...are de toate. Sper să te impresioneze. Sear frumoasă și ţie. :-*

    RăspundețiȘtergere