vineri, 1 mai 2015

Obsidian (Lux vol I) - Jennifer L. Armentrout


Titlu: Obsidian ( Lux, vol 1)
Autor: Jennifer L. Armentrout
Editura: Leda
Numar de pagini: 384

Deşi în ultima vreme, nu am mai fost atat de atrasă de cărtile Science-fiction, am savurat această carte. Recunosc că iniţial am fost reticentă, însă a reuşit să mă captiveze total. Mi-a plăcut de asemenea că autoarea Jennifer L. Armentrout a reuşit să vină cu ceva inovator. Toate cărţile incepuseră să abordeze aceleaşi tipuri de subiecte, de acţiune, însă ea a reuşit să creeze o nouă  specie
Am avut un amalgam de sentimente cintind această carte. L-am urât pe Daemon iniţial, pentru ca mai apoi să devină personajul meu favorit. I-am dat o formă de bărbat ideal, o nuaţă umană. L-am scos din cărţi si l-am proiectat în realitate, în timp ce o citeam.
Am trecut alături de personaje prin diferite perpieţii, m-am simţit vie. De asemenea Kittie, cum îi spune Daemon personajului principal feminin este cu adevărat o apariţie. Este specială, este loială şi asta ne va dovedi cred, de-a lungul întregii serii, căci acesta este doar primul volum din seria LUX.
Am fost fascinantă de legătura dintre ei, deşi amândoi o neagă. Era ceva primar, ceva ce fiecare om visează să aibă. Ceva mai presus de cuvinte. Şi dacă tot am spus asta, cartea a fost exact ca o bomboană ce merită savurată din plin. Este o carte care trebuie să existe în fiecare bibliotecă. Vă garantez că vă veţi apuca cât mai repede de volumul doi.

Acum să vă prezint descrierea cărţii, poate că aceasta vă va oferi încă un motiv să luaţi cartea şi să vă bucaraţi de ea în acest weekend:

“Începuturile sunt întotdeauna dificile.
Când ne-am mutat în Virginia de vest, chiar înaintea ultimului meu an de liceu, mă resemnasems să am de-a face cu accente ciudate, acces intermitent la internet şi teribil de multă plictiseală… până când am dat cu ochii de vecinul meu sexy, înalt şi cu ochii de un verde straniu. Lucrurile păreau deja să meargă mai bine.
Şi pe urmă a deschis gura. Daemon este enervant. Arogant. Îmi vine să-l omor. Nu ne înţelegem deloc. Absolut deloc. Dar când un străin mă atacă şi Daemon efectiv face timpul să încremenească doar cu o simplă mişcare a mâinii, ei bine, ceva… neaşteptat se întâmplă.
Vecinul meu extraterestru sexy a lăsat o urmă pe mine. Da, aţi auzit bine. Extraterestru. Se pare că Daemon şi sora lui Dee au o galaxie de inamici care vor să le fure abilităţile, iar atingerea lui Daemon mă face să stralucesc asemenea luminilor din Las Vegas.
Singurul fel în care pot rămâne în viaţă în toată povestea asta este să stau cât mai aproape de Daemon, până când amprenta vrăjii extraterestre dispare de pe mine.
Asta dacă nu-l omor mai întâi.”


4 comentarii:

  1. Daaa, am citit acest roman. Chiar m-a atras lectura, foarte ușoară și rapidă. Iar relația dintre ei doi, ohhh, mă întrec cât de ironic poate să mai fie Daemon! :)) Merită, zic eu, povestea e drăguță!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită, merită Andrei :-*
      O să le devorezi şi pe celelate crede-mă, iar din Daemon, n-ai văzut nimic încă :)).

      Ștergere
  2. O carte frumoasa, tinereasca, lectura usoara si interesanta. Mi-a placut si am citit si urmatorul volum, e un pic previzibila, dar e ok :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocmadată. Eu am terminat seria şi crede-mă că nu are nimic previzibil în ea. Puţină răbdare şi vine şi misterul:D

      Ștergere