vineri, 1 mai 2015

Adulter- Paulo Coelho

          

Titlu: Adulter
Autor: Paulo Coelho
Editura: Humanitas Fiction
Numar pagini: 256


            Oare nu ni se întâmplă tuturor ceea ce i s-a întâmplat Lindei? Nu ni se întâmplă  să credem că  avem o viaţă perfectă, un soţ perfect, copii perfecţi, dar parcă nici măcar asta nu ne este îndeajuns. Uneori credem că avem noi probleme, iar faptul că vedem ca mai au şi alţii aceste neajunsuri, ne face să credem că totuşi, nu suntem chiar atât de anormali.
Cartea m-a prins încă din primele pagini. Am savurat fiecare moment de dezechilibru al Lindei, dorindu-mi cu nesăţ să văd cum va ieşi din această monotonie a perefecţiuni. Daca va învinge dragostea dintre ea şi soţul ei sau daca se va lăsa pradă adulterului. Dacă în final, perfecţiunea pe care noi toţi o căutam, este atât de satisfăcătoare sau care sunt picanteriile pe care trebuie să le folosim pentru a ne lumina viaţa.
Este o carte care dezvăluie perfecţiunea imperfectă şi care arată cât de perfectă este imperfecţiunea vieţii. Care ne dezvăluie cât de minunată este viaţa când o trăieşti tu, pentru tine. Când eşti ceea ce vrei să fii.

Aş dori să vă povestesc în amănunt cartea, să vă fac să trăiţi alături de mine şi de personaje toate trăirile, însă mi-aş dori şi mai mult să citiţi această carte şi să vă lăsaţi pătrunşi de întreaga poveste, de sentimentele şi temerile lor. Să trăiţi momente de împlinire alături de Linda, momentele ei de luciditate, dar si momentele de dezechilibru.
Aş vrea să realizaţi cu toţii că viaţa noastră este imperfect de perfectă, aşa că vă las să o descoperiţi şi savuraţi, dar nu înainte de a vă dezvălui o replică, care mie mi-a plăcut foarte mult:

” – Nu mă interesează câtuşi de puţin să fiu fericit. Am vrut să trăiesc cu pasiune, ceea ce implică un risc (…).”

Acum, lăsând la o parte părerea mea persoanală, să vă prezint descrierea cărţii:

“Linda tocmai a împlinit 31 de ani şi, în ochii celorlalţi, are o viaţă perfectă – o căsnicie exemplară, doi copii reuşiţi, o carieră de succes şi o casă luxoasă în Geneva. De fapt, ea se află la capătul puterilor, într-atât o oboseşte mimarea unei fericiri pe care nu o simte.
Numai că într-o zi îl reîntâlneşte pe Jacob, un fost coleg de care fusese îndrăgostită în
adolescenţă, ajuns acum un om politic influent. În timpul interviului pe care acesta i-l acordă, în ziarista de succes se redeşteaptă o pasiune de mult uitată. Linda va încerca să trăiască deplin această iubire imposibilă, şi nu-şi va găsi fericirea până nu-şi va explora fără teamă abisurile sufletului.
Romanul Adulter ilustrează criza existenţială a unei tinere femei din zilele noastre, surprinzând cu fineţe psihologică încercările prin care trece pentru a se regăsi.” 

4 comentarii:

  1. Frumos, am citit și eu cartea. Mi s-a părut ceva nou, aș spune, pentru Coelho. Dacă „Alchimistul” mi-a stârnit un tip de emoții, această carte mi-a stârnit altele. Nu prea l-am citit pe Coelho, dar mi-a plăcut, deopotrivă, stilul scrierii sale. Mulțumim pentru recenzie! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceva nou mi s-a părut și mie. Am citi si Alchimistul și nu doar aceasta carte. Eu zic că are un stil aparte de a prezenta esenţa iar asta imi place ce mai mult la el. Sunt o căutatoare a substraturilor si a simbolurilor, iar Coelho are asta.
      Mă bucur sincer că ti-a plăcut și îti mulțumesc ca ai trecut pe aici! :-*

      Ștergere
    2. Am reușit să fac rost și de altă carte de Coelho, „Veronika se hotărăște să moară”. Abia aștept s-o citesc, din câte spune sinopsis-ul pare interesantă și, ei bine, departe de realismul magic al lui Coelho - același stil pe care abordează în „Adulter”. Am să revin cu recenzie pe blog după ce o termin. Mulțumesc eu pentru recenzii, plăcerea mea. Seară faină!

      Ștergere
  2. Mă chinui să citesc cartea asta de când a apărut. Am mai citit Alchimistul de Coelho și mi-a plăcut mult. Din cauza asta mă gândesc că și cartea asta e cam în aceeași notă: să îți ofere o lecție de viață. Aș citi-o doar pentru asta. Zi-mi că am dreptate :3

    RăspundețiȘtergere