luni, 24 august 2015

Şi dacă aş mai trăi o dată - Marc Levy

Nume: Şi dacă aş mai trăi o dată
Nume original:  Si C’éta it à refaire
Autor: Marc Levy
Număr de pagini:
Editura: Trei 
Data apriţiei: 2013,2014

Să nu uităm de concursul care încă se desfăşoară AICI 

Cred că titlul este foarte expresiv pentru ceea ce doreşte Marc Levy să exprime. Este un roman plin de acţiune, plin de suspans şi momente de maximă tensiunea.
Andrew Stilman este un reporter cunoscut de la New York Times, care se căsătoreşte recent. Are o viaţă destul de activă, apreciată,  este în pragul unei promovări datorită unui articol care îl poate propulsa către un alt nivel, totul până când are loc un accident pe cât de nefericit, pe atât de ciudat. Andrew se prăbuşeşte la pământ în una din dimineţile în care se ducea la alergat, însă se trezeşte cu 60 de zile în urmă. Un fenomen ce este greu de înţeles şi de explicat.
Andrew când se trezeşte, află că de fapt a fost împuşcat, însă problema cea mai mare este că are doar două luni la dispoziţie să afle cine a avut ceva împotriva lui şi motivele sale pentru care a făcut acest act.
Astfel, cartea lui Levy devine un thriller captivant, plin de peripeţii, de oameni cu diferite ocupaţii, feţe şi interese. Devine o acţiune care te prinde şi care te face să devii atât detectiv cât şi personajul însuşi.
Am pornit în aventura lui Andrew, am mers pe piste false, am scris şi am căutat date despre articolul important la care lucra, am vizitat şi am iubit. Am fost o multitudine de persoane, m-am pus în diferite posturi şi iar am alergat pe drumuri uneori înfundate. De fiecare dată când credeam că mi-am dat seama cine este acel om misterios am realizat că fie m-am înşelat, fie era un om care chiar nu putea face asta. Toţi deveneau suspecţi, toţi erau ciudaţi în vreun mod. Pur şi simplu m-am bucurat de tot, de acţiune.
Activitatea lui Andrew era una destul de complicată, căci e destul de complicat să aflii despre o crimă care nu s-a întâmplat încă şi care se aseamănă cu proverbul „ a căuta acul în caru’ cu fân”. E greu să aflii despre un omor care s-a întâmplar, dar despre unul care va avea loc, care este premeditat şi pentru care nu există indicii.
Uneori am senzaţia că el este un maestru păpuşar, iar persoanjele sale sunt exact păpuşile. Creează un decor perfect, momente ideale, iar acţiunea te ţine pur şi simplu cu sufletul la gură. Deşi Marc Levy ne-a obişnuit cu poveştile de dragoste ţesute aproape perfect, ne arată că este un maestru al misterului, un maestru care ştie foarte clar ce vrea de la viaţă, de la povestea creată.
Credeţi că Andrew îşi va găsi ucigaşul şi va reuşi să îi anihileze planurile? Ce se va alege de căsnicia lui Andrew, când el este atât de prins să îl găsească pe criminalul său. Oare va rămâne Andrew în viaţă şi mai ales oare va reuşi să accedă la postul pe care şi-l doreşte??
Acest lucru îl aflaţi doar dacă veţi citi acest roman fantastic, plin de acţiune, de mister şi de personaje care vă vor suprinde şi care vă vor arăta numeroasele faţete ale vieţii şi ale personalităţii umane.

Citate
„ Am fi tare fericiţi dacă am putea să ne abandonăm pe noi înşine aşa cum îi putem abandona pe ceilalţi” – Doamna DU DEFFAND

„ Trebuie să se piardă în mulţime, să joace această dramă ciudată fără ca nimeni să îşi dea seama, fără ca nimeni să îşi amintească de ceva”
„- Te înşeli, eşti femeia la care n-am încetat niciodată să visez; mult mai mult decât la ideea de a deveni ziarist.  Dacă-ţi închipui că am aşteptat tot acest timp ca să te părăsesc… „


Sinopsis
Andrew Stilman este un foarte bun reporter de la New York Times şi tocmai s-a căsătorit.
            În dimineaţa zilei de 9 iulie 2012, în timp ce face jogging de-a lungul râului Hudson, cineva îl atacă brutal.
            Îşi va recăpăta cunoştinţa, dar pe data de... 9 mai 2012! Cu două luni mai devreme. Cu două luni înainte de a fi fost ucis!
Începând de acum, mai are la dispoziţie şaizeci de zile pentru a afla cine este asasinul său.

           Doar şaizeci de zile pentru a dejuca planurile sorţii...

            "Lectura cărţii stârneşte o gamă largă de emoţii... pasiune, suspans şi umor." Le Figaro Littéraire


            "Un thriller care nu te lasă să respiri." Le Parisien

3 comentarii:

  1. Nu am citit nimic de Marc Levy, nu știu de ce. L-am tot evitat pentru că mi se pare că toți îl citesc - același lucru e și cu Cecilia Ahern -, dar poate n-ar fi trebuit să fac asta. No, am eu așa o fixație. Oricum, recenzia ta e foarte frumoasă, îți alegi potrivit cuvintele. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc frumos Andrei, poate că aşa e, dar cărţile nu au nicio vină că sunt atât de citite. Eu îţi recomand măcar să încerci. Te pup şi îţi doresc o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit aproape toate cartile lui Marc Levy si imi plac foarte mult. Este un autor care te prinde prin povestile frumoase si le recomand intotdeauna. Romanul Si daca as mai trai o data este plin de mister si am asteptat pana in ultimul moment adevarul. O recenzie frumoasa.

    RăspundețiȘtergere