marți, 4 august 2015

Mâine- Guillaume Musso

Nume: Mâine
Autor: Guillaume Musso
Număr pagini: 336
Editura: Allfa

Trebuie să recunosc că am luat această carte acum ceva timp, însă a stat în biblioteca mea, neavând timp să o citesc. Însă ce merge mai bine pe plajă, decât o carte bună: Astfel m-am apucat şi eu de ea.
Pot să vă spun cu mâna pe inimă că daca o aveţi în bibliotecă şi nu aţi citit-o încă, rău aţi făcut. Este o carte absolute demenţială, care te ţine cu sufletul la gură, care te surprinde total. Citind foarte mult, nu reuşesc prea multe cărţi să mă surprindă sau să mă inducă în eroare, însă cartea asta a făcut-o din plin. Are suspans, are iubire, are tot ce îţi doreşti.
Guillaume Musso ne prezintă viaţa unui profesor de filosofie si a unei someliere din New York. Nu, nu se izbesc pe stradă, la metrou,  ci tot acest carusel al emoţiilor porneste de la un MacBook Pro. Matthew găşte nişte poze ale unei anume domnişoare Lovenstein , semnate însă, astfel se hotărăşte să o contacteze pentru a i le înapoia.  Din acest moment, fiecare încearcă să se descopere, să îşi afle secretele şi să înţeleagă cum este posibil să îşi dea întâlnire la aceeaşi oră, în acelaşi frumos restaurant italienesc din Manhattan, însă totuşi să nu se întâlnească.
Dacă acesta ar si singurul lucru pe care cei doi trebuie să îl afle, ar fi mult prea banal pentru autorul francez, care de fiecare dată ne surprinde. Matthew este tot ce îşi doreşte Emma, este un bărbat care ar putea să îi desfete simţurile, iar fosta lui soţie, moartă acum, avea exact viaţa pe care şi-o dorise ea. Secretele vieţii pe care le află ei sfidează toate legiile şi regulile, pentru că ei trăiesc vieţi paralele. Matthew trăieşte în viitor, iar Emma în trecut.
Când Matthew află acest lucru, o roagă pe Emma să îi salveze soţia de la moarte, încercând în toate modurile să o o convingă. Acesta îşi iubise soţia total, fiind capabil de orice pentru ea, însă ceea ce vrea să afle Emma este dacă şi ea îi impărtăşea aceste sentimente, printre multele secrete pe care le păstra. Astfel, Emma porneşte într-o aventură impreună cu Romuald, un băiat căruia îi făcuse o micuţă favoare, în căutarea secrelor şi a aventurii.
Oare Emma o va salva pe soţia lui Matt, pe Kate, deşi asta va înseamna că ea va rămâne singură. Oare aceasta Natalie este ceea ce pare a fi, este perfecţiunea întruchipată, soţia iubitoare şi mama ideală, care vrea să pară? Oare merită dragostea lui Matthew sau este doar o femeie care ştie să profite de oportunităţi? Oare fiica lui Matthew este chiar a lui?
            Toate acestea le veţi afla de-a lungul unui roman plin de aventură, de mister şi presărat cu dragoste, de-a lungul unui thriller psiholigic, dar şi a unui roman de dragoste. 

Şi pentru a vă deschide şi mai mult apetitul, vă voi pune câteva citate, dar şi descrierea cărţii.

“Doar că acum Kate era în viaţă.
Dar nu pentru mult timp.”

“Adevărurile pe care nu vrem să le aflăm, sunt tocmai acelea pe care ar trebui să le ştim.” – Proverb chinezesc.

Nu eşti cel pe care îl vezi în oglindă. Eşti cel care străluceşte în ochii celorlalţi.”- Tarun J. Tejpal.

Şi desigur, descrierea:

Emma locuieşte la New York, are treizeci şi doi de ani şi încă îl mai caută pe bărbatul vieţii ei. Matthew locuieşte la Boston, şi-a pierdut soţia într-un cumplit accident de maşină şi îşi creşte singur fetiţa de patru ani. Cei doi se cunosc pe Internet şi, după un schimb de e-mailuri, cred că au în sfârşit dreptul la fericire. Dornici să se vadă, îşi dau întâlnire într-un micuţ restaurant italienesc din Manhattan. În aceeaşi zi, la aceeaşi oră, fiecare dintre ei intră pe uşa restaurantului. Sunt conduşi la ceeaşi masă şi totuşi... nu se vor întâlni niciodată. Joc al minciunilor? Fantasma unuia? Manipularea celuilalt? Victime ale unei realităţi care îi depăşeşte, Matthew şi Emma îsi vor da repede seama că nu e vorba de o simplă întâlnire ratată...

O aventură misterioasă şi bulversantă, un roman ingenios, plin de romantism, suspans şi captivante răsturnări de situaţie.


„Un thriller psihologic pe care nu-l poţi lăsa din mână.” France Info

„O intrigă poliţistă palpitantă pe fondul unui triunghi amoros. Impresionant!” Metro

„Musso este un iluzionist al suspansului.” Le Parisien



6 comentarii:

  1. Mi-a placut Guillaume Musso de cand l-am descoperit si am citit cateva fragmente pe internet. Apoi, am citit vreo 5 carti scrise de el si m-am convins ca imi place. Aceasta este una dintre cartile care mi-au placut cel mai mult. Ti le recomand si pe celelalte, sunt interesante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos şi bin eai venit pe aici!
      Cred că am citit aproape tot ce a scos Musso, este unul din autorii mei favoriţi. Cred că este genial omul. Cred că am şi pe aici ceva recenzii de el, plus că o să le fac şi celorlalte.
      Mulţumesc pentru recomandare şi îţi doresc o zi frumoasă!

      Ștergere
  2. Este o carte foarte frumoasa. Am citit cam tot ce a scris acest scriitor si pot spune cu mana pe inima ca mi-au placut toate lecturile..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihai, suntem pe aceaşi lungime de undă, pentru că este unul dintre autorii mei favoriţi. Toate cărţile lui îmi plac.

      Ștergere
  3. N-am citit această carte, dar dacă-i scrisă de Musso clar am s-o încerc. Mulțumim mult, Alexandra! (hug)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru nimic! Toate cărţile lui Musso merită! (hug)

    RăspundețiȘtergere