marți, 25 august 2015

O dragoste periculoasă ( Swanlea spinsters #1) - Sabrina Jeffries


Nume: O dragoste periculoasă (Swanlea spinsters #1)
Nume original: A dangerous love (Swanlea spinsters #1) 
Autor: Sabrina Jeffries 
Număr de pagini: 336
Editura: LITERA 
Data apariţiei: Noiembrie 2014

Şi pentru că tuturor ne plac concursurile, pe cel în desfăşurare îl găsiţi AICI

"O dragoste periculoasă" ne arată aventura lui Griffith Knighton şi a lui Daniel Brennan. Cei doi sunt preieteni foarte buni, însă când Griffith este nevoit să se căsătorească fără aş dori acest lucru, Daniel este nevoit să îl ajute.  
Knighton a dus o viaţă grea, modestă, fiind nevoit să munească din greu pentru a-şi asigura traiul, pe când contele de Swanlea, tatăl celor trei fete dintre care trebuia să-şi aleagă mireasa, trăia în puf, de pe urma titlului său furat. Griff dorea să se răzbune pentru toate neajunsurile pe care le-a avut în viaţă şi pe care i le-a pricinuit contele, astfel se înţelege cu Daniel şi fac schimb de identităţi.
Aceasta ar fi fost o idee genială, dacă Daniel nu era un bărbat „ mai din topor” cum se spune la noi. Un bărbat ce nu are manierele cultivate, ce nu ştie să se comporte în societate şi care nu are acea eleganţă, dar este totuşi şarmant, cuceritor şi sexy. Este un bărbat puterni care poate intimida pe oricine. Astfel, cei doi prieteni intră în casa contelui de Swanlea cu o minciună, spusă pentru a-i oferi timp lui Griff să afle detalii despre titlu, să găsească nişte acte folositoare. De asemenea, asta nu e singurul motiv. Griff crede că dacă se va folosi de o altă identitate, va scăpa de căsătorie şi de cele trei fiice ale contelui, totul până o întâlneşte pe Rosalind Laverick, iar toate planurile îi sunt date peste cap de ea şi de frumuseţea ei.
Rosalind estea fiica mijlocie a contelui, este cea căreia nu îi pasă de reputaţie, este cea mai nebună din familie, cea care nu doreşte să se căsătorească cu un bărbat fără dragoste şi din nevoile materiale pe care le au. Este dulce, fermecătoare, dar tot fuge de dragoste şi de căsătorie, desigur, până farmecele lui Griff îi vin de hac.
O să aibă loc un joc de-a şoarecele şi pisica, o să aibă loc discuţii aprinse, certuri, şi desigur dulci împăcări. Este un roman plin de romantism, de momente dulci, de momente sentimentale, care îţi bucură sufletul.
Întrebările pe care trebuie să ni le punem este dacă cei doi îşi vor arăta adevărata identitate? Oare ce vor crede fetele dacă s-ar înâmpla asta? Oare i-ar ierta pe cei doi şi le-ar înţelege motivele? Dar cea mai importantă întrebare a romanului este dacă Rosalind se va îndrăgosti total şi iremediabil de Griff, dacă îl va dori ca viitor soţ, dacă îl va recunoaşte ca suflet pereche al său.
Romanul este unul plăcut, este o lectură uşoară, care te trimite către un tărâm al manierelor, al lorzilor, al conţilor şi al doamnelor din societate. Este un roman presărat cu mister, cu romantism, cu suflet şi dat pentru a fi descoperit.
Este un roman care merită savurat într-o zi de week-end, când se rezumă la relaxare şi la plăcerea lecturii.

Citate
“Banul vorbeşte într-o limbă înţeleasp de toate naţiile.”

Aphra Behn, dramaturg englez,
Corsarul, Partea a Il-a, Actul 3

“Doar câteva clipe de rai...
Poate spiritul din mormânt sau diavolul din iad
Să fie mai odios şi mai perfid decât omul infam?”

Joamia Bailie, dramatug scotian, Orra

“Rosalind îl auzi scuturându-şi pălăria şi ochii i se umplură în mod inexplicabil de lacrimi. Îşi aplecă uşor capul pentru a le ascunde. Blestemat să fie! Nu avea să plângă! Doar fetele prostuţe şi îndrăgostite plâng, iar ea nu avea de gând să îl lase să o vadă purtându-se astfel. Dar voia să îl facă să îşi recunoască trucul.                                         
O, da. Cel putin va avea satisfacţia asta.”

“Adoptând masca unei femei cochete cât de bine putu, îl privi din nou şi zâmbi. Nu era deloc diferit de vreun alt rol pe care 1-ar putea juca o actriţă adevărata. Acum, dacă ar putea să îşi convingă corpul să nu mai tremure...”

Sinopsis
Pentru a face dovada legitimității sale, Griff Knighton trebuie să încheie un târg cu contele de Swanlea: să o ia de nevastă pe una dintre fiicele acestuia, după care va primi în schimb documentul doveditor. Totuși, Griff găsește metoda perfectă de a evita să devină captiv într-o căsnicie nedorită: să facă schimb de identitate cu omul lui de încredere în timpul vizitei lor la domeniul Swan Park și astfel să fie liber să caute actul dorit în deplină libertate! La urma urmei, nu are de gând să se însoare cu vreo virgină banală doar ca să își revendice titlul de drept... Însă Griff nu se așteaptă s-o cunoască pe îndrăzneața și voluptuoasa Rosalind, care poate împinge chiar și un sfânt spre păcat – iar Griff este departe de a fi un sfânt.

Nici Rosalind nu vrea să fie părtașă la planul ca ea sau surorile ei să se mărite cu moștenitorul bogat al tatălui său – iar pe omul lui de încredere îl consideră chiar și mai insuportabil! Este evident că arogantul bărbat se poartă de parcă este obișnuit să i se facă mereu voia; cu toate astea, scânteile care se aprind de fiecare dată când sunt împreună o fac să își dorească pe zi ce trece tot mai mult. Este ceva periculos – și misterios – în legătură cu acest bărbat... Va îndrăzni să își riște inima pentru un om ale cărui secrete pot distruge o dragoste pe care și-o dorește pentru totdeauna?

2 comentarii:

  1. Îmi place coperta. De fapt, dacă stau și mă gândesc, toate coperțile din această colecție sunt frumoase. Oricum, acestea intră-n tagma „cărți pentru mama”, deci sunt sigur că probabil o are și ea prin biblioteca ei. :)) Descrierea ta sună bine, am să i-o recomand dacă n-a citit-o. Spor la lecturi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc, recomandă-i cartea cu încredere, merită. Mulţumesc că ai trecut pe aici şi spor şi tie la lectură :-*!

    RăspundețiȘtergere