miercuri, 5 august 2015

Savoarea unui sărut - Teresa Medeiros


Nume: Savoarea unui sărut
Autor: Teresa Medeiros
Număr de pagini: 304
Editura; Alma 


Această carte este o minunăţie, nu dor pentru că spune o poveste de dragoste, ci pentru cum o spune. Teresa ne vorbeşte despre puterea dragostei, despre efectele trecerii timpului asupra a  doi îndrăgostiţi, dar şi ce înseamnă aparenţele şi cât de înşelătoare pot fi.
Clarinda Cardew este o tânără superbă, ce atrăgea toate privirile. Deşi tatăl ei era un negustor foarte bogat, societatea nu o accepta aşa cum ar fi trebuit. Aceasta dă peste fiul unui duce, Ashton Burke. Clarinda se îndrăgosteşte rapid, dar ca doi copii ce sunt, se jucau de-a şoarecele şi pisica, nespunându-şi sentimentele. Deşi după câţiva ani, dragostea dintre ei se înfiripă, devenind foarte apropiaţi, Ash se hotărăşte să îşi părăseşte aleasa inimii, din dorinţa de a îşi câştiga existenţa şi de a-i oferi tinerei ceea ce merită, astfel pleacă pe mare lăsând-o singură.
Deşi cu toţii am spune că este o poveste tipic romantică, totuşi Clarinda după o perioadă de timp şi după multă suferinţă, va deveni logodnica fratelui fostului său iubit din copilărie, Max. Acesta a programat o călătorie pentru logodnica sa, dar şi pentru prietena ei Poppy, chiar înainte de nuntă, numai că ceva şi cineva le strică planurile. Vasul pe care cele două tinere se aflau a fost atacat, iar ele au fost furate şi duse în Orient pentru a fi vândute.
            Norocul lor face să fie cumpărate de un sultan, un om bun, care are grijă de ele, însă Clarinda este nevoită să mintă cu privire la statutul său, dar şi la vârstă, totul pentru a-şi oferi timpul necesar de a ieşi din această poveste.
            Căpitanul Burke, un mare aventuriei, îşi vede de viaţa sa de crai, de cuceririle sale, chiar dacă tot timpul avea în cap mirosul Clarindei, atingerile ei, imaginea ei. Tocmai când Ash era la un pas de moarte, apare Max, fratele acestuia, care îl salvează. Având în vedere că nu aveau o relaţie prea apropiată cred că ar fi fost prea mult să îl salveze pentru că ţinea foarte mult la el. Max şi-a văzut interesul, dorind să-l angajeze pentru a-şi salva logodnica.
            După multe rugăminţi şi bani oferiţi,  Ash acceptă să îşi salveze sufletul pereche, deşi nici el nu mai ştia ce simţea pentru ea. Desigur, aceasta avenrură exotică în care intră el este un periculoasă, dar la fel de minunată. Are nevoie de multă determinare, de curaj şi de un suflet mare pentru a reuşi ceea ce şi-a propus.
            Este un roman seducător, plin de plăcere, de iubire, de exotism. Este un roman ce merge perfect zilelor toride de vară,  un roman ce merită descoperit. Merită cu desăvârşire să mergeţi pe acest tărâm fantastic, să vizitaţi palatul unui sultan şi gradinile sale imperioase. Pentru că v-am recomandat această carte în această vară, trebuie să vă mărturisesc că merge senzaţional pe plajă.


            Credeţi că va reuşi să o salveze pe tânăra Clarinda, dar şi pe prietena ei Poppy? Oare dragostea dintre ei este imposibilă şi o înapoiază lui Max sau va lupta pentru inima ei, pentru dragostea lor şi nu va mai fugi din calea iubirii? Multe întrebări, răspunsuri frumoase, ce merită descoperite de-a lungul acestui roman seducator ce ne iniţiază în lumea exotică a unui sultan, în patimile iubirii, îm sufletele a doi tineri care se iubesc, dar nu o rescunosc.

  Citate
“Singura amintire ce părea de neînţeles era o imagine înceţoşată a lui purtând-o pe braţe, sărutând-o lin în păr cu tandreţea inocentă a unui bărbat îndrăgostit, pentu că ştia că nu mai fusese îndrăgostit de foarte mult timp.”

            “La urma urmei, nu o abandonase toţi anii aceia. Chiar o iubise. O iubise suficient de mult cât să-şi lase o parte din mândrie şi toate ambiţiile ca să se întoarcă la ea. “




“-Dacă mă mărit cu tine, zise ea în schimb, nu o să fiu niciodată o lady, să ştii.
-Din fericire pentru tine, mie îmi plac ştrengăriţele burgheze.”


Descriere

            Un erou păcătos... o eroină încăpăţânată... şi visuri pentru care merită să plăteşti orice pret.
Legendarul aventurier Ashton Burke a cutreierat lumea vreme de zece ani, în încercarea de a-şi uita prima iubire, pe care ambiţia şi mândria l-au determinat să o lase în urmă în Anglia. Viaţa lipsită de responsabilităţi îi este însă dată peste cap atunci când fratele lui îl convinge să-i recupereze logodnica răpită de piraţi şi vândută pentru haremul unui sultan. Prea târziu, Ashton află că aceasta nu este nimeni alta decât Clarinda Cardew, aceeaşi superbă tânără care i-a răpit inima în tinereţe.
Ultimul lucru pe care şi-l doreşte Clarinda este să fie prizoneră într-un palat al plăcerilor senzuale alături de bǎrbatul venit să o salveze – şi care este tocmai cel ale cărui săruturi irezistibile încă îi bântuie nopţile. Deşi Ashton jură că singurul lui scop este să-şi îndeplinească promisiunea făcută propriului frate, Clarinda realizează rapid că, dacă se lasă salvată de el, inima ei i-ar putea fi pusa într-un pericol mult mai mare decât acela de a deveni soţia sultanului.
Într-o călatorie plină de aventuri care îi poartă de la intrigile din palatul unui sultan către sălile de bal strălucitoare din Londra, Ashton şi Clarinda îşi reiau dansul seducţiei, descoperind că cea mai ispititoare plăcere dintre toate poate fi însăşi dragostea


2 comentarii:

  1. Iubesc cărțile care au mov pe copertă! :)) Nu știu de ce. Frumoasă recenzia, mulțumim! Chiar îți plac cărțile romanticeee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, romantică incurabilă, după cum am zis :))) Şi eu am o afinitate pentru cărţile mov!

    RăspundețiȘtergere