joi, 6 august 2015

Pe strada Dublin - Samantha Young



Nume: Pe strada Dublin
Autor: Samatha Young
Număr de pagini: 400
Editura: Trei

A fost parcă o carte făcută special pentru sufletul meu. Am adorat-o efectiv pe Jocelyn Butler, i-am adorat modul independent de a fi, tăria de caracter, iar de misteriosul Braden Carmichael ce aş putea să zic mai mult decât atât?
Joss a plecat din Statele Unite în Scoţia, încercând să uite de trecut, să scape de viaţa pe care o ducea anterior, dorindu-şi un nou început. Desigur, asta este posibil doar dacă laşi trecutul în spate. Braden este un om de afaceri, este un tip ce emană senzualitate, este sexy, întruchipând tot ce îşi poate dori o tânără domnişoară.
Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la această carte este că personajele au fost atent create, au fost umane, nu au fost niste idealuri ce nu le poţi atinge. Am adorat-o pe Joss, am trăit alături de ea,alături de sora lui Braden Ellie, care de-a lungul cărţii devine cea mai bună prietenă a lui Joss,  dar şi de frumosul scoţian.
Jocelyn este o prietenă devotată, întelegătoare, o femeie superbă, însă care are nevoie de cineva să îi arate aceste lucruri, iar acel cineva este chiar misteriosul străin peste care dă şi care îi va strica toate planurile ei. Acesta îi propune un aranjament, diferit de o relaţie normala, o relaţie fără obligaţii, doar plăcere şi prietenie.
 Pentru că trecutul tumultos al tinerei americane îşi face apariţia, acceptă propunerea lui Braden, crezând cu tărie că totul va rămâne la acel stadiu, doar că această treabă devine foarte greu de îndeplinit, când bărbatul de lângă tine este un amalgam de mişcări fine şi senzuale, de priviri languroase sau de atingeri calde şi delicate, trăgând-o pe Joss în acest joc al seducţiei, în care fiecare luptă pentru a-l domnia şi câştiga pe celălalt.
            Braden este iniţial un Casanova, un macho scoţian ce pare că nu ştie altceva decât să cucerească femei şi să facă întelegeri avantajoase pentru el, însă după ce ajungi să pătrunzi în adâncul sufletului său, realizezi cât de grijuliu, iubitor, dulce şi atent este. Îţi dai seama că nu este doar un cuceritor înnăscut, ci este şi un bărbat superb, un iubit şi un soţ pe care orice femeie ar fi mai mult decât dornică să îl aibă. Acesta o face pe Joss să se întâlnească cu cele mai adânci temeri ale ei, să îşi depăşească fricile.
            Deşi amândoi parcă sunt făcuţi unul pentru celălalt, sunt doi încăpăţânaţi care nu ştiu la început să facă compromisuri şi să ajungă într-un punct comun, însă credeţi că totuşi viaţa îi va învăţa cum să o facă?
            Vă recomand  această carte minunată pe plajă, în concediu sau chiar la o cafea. Merită savurată din plin, pentru că îi veţi îndrăgi pe cei doi, veţi savura povestea lor de dragoste, senzualitatea, insinuările sexy.

          Citate

        Ce cauţi aici?
        Mi-a fost dor de tine.
        Îhî, am îngăimat eu. Şi mie mi-a fost dor de tine.


Stând lângă el şi împărtăşindu-i suferinţa, mi-am dat seama că n-ar fi spus nimănui nimic din ceea ce i-aş fi mărturisit, că 381 nu m-ar fi judecat niciodată. Am scos un oftat şi am coborât mâna, simţind cum mi se crispează stomacul în timp ce luptam cu mine însămi.


        Nu eşti defectă. Am deschis ochii şi m-am uitat la chipul lui frumos
        Ba sunt.
        Ba nu, nu eşti, a spus el, clătinând furios din cap. Şi-a apropiat faţa de a mea şi m-am trezit ţintuită de ochii lui albaştri, fascinată de striaţiile lor argintii.
        Jocelyn, nu eşti stricată, draga mea, mi-a şoptit el răguşit, cu ochi rugători. Ai doar nişte crăpături, dar cu toţii avem câteva

Descriere
Tot ce vrea ea este prezentul. Însă viitorul îi rezervă o surpriză...
Jocelyn Butler a fugit ani întregi de trecutul său. Însă bărbatul seducător pe care îl cunoaşte o va dezbrăca de toate... secretele. Acum patru ani, Jocelyn Butler şi-a lăsat în urmă trecutul dureros şi a plecat din Statele Unite în Scoţia, pentru a lua totul de la capăt.
S-a hotărât să-şi îngroape suferinţa şi să meargă înainte fără a se mai implica în nicio relaţie. Pare mulţumită să ducă o viaţă retrasă până în clipa în care se mută într-un apartament superb pe Dublin Street. Acolo cunoaşte un bărbat care zguduie din temelii lumea ei păzită cu grijă. Braden Carmichael obţine întotdeauna ce vrea. Ştiind cât de sceptică este Joss privind orice fel de relaţie, Braden îi propune un aranjament sexual care să satisfacă atracţia intensă dintre ei şi care să le ofere în acelaşi timp libertate totală.

„Apoi m-a cuprins în braţe, lipindu-şi o mana de ceafa mea, iar gura lui s-a lipit de a mea. Era un sărut disperat, dar nu-mi puteam da seama dacă era disperarea lui sau a mea. Dar ştiam că nu fusesem sărutată niciodata aşa, atât de adânc, atât de pasional. Nu era un sărut delicat, ci o încercare de a ne cufunda unul in celalalt.“ - Samantha Young, Pe strada Dublin


3 comentarii:

  1. Felicitari pentru recenzie! Am citit cu drag aceasta carte acum cativa ani si cred ca si acum as reciti-o cu aceeasi placere. Urmatoarele doua carti aparute mi-au creat acelasi sentiment.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit pe aici draga mea,
      Mă bucur că ţi-a plăcut atât recenzia cât şi cartea. Şi eu am avut acelaşi sentiment. Sunt nişte cărţi cu adevărat bune.
      Te îmbrăţişez şi îţi doresc o zi superbă! :-*

      Ștergere
  2. Și seria asta cu străzile e pe Wishlist-ul meu. Nu știu, mă atrage descrierea lor și na. Abia aștept să pun mâna pe ele!

    RăspundețiȘtergere