luni, 17 august 2015

Paşi pe nisip - Nancy Thayer

Nume: Paşi pe nisip
Nume engleză: Beachcombers 
Autor: Nancy Thayer
Număr de pagini: 448
Editura: Lira 

Şi înainte de a vă prezenza această carte, vreau să vă aduc aminte de concursul #1, pe care îl găsiţi AICI !

„Paşi pe nisip” de Nancy Thayer. O carte care trebuie să vă mărturisesc că mi-a plăcut. Deşi iniţial mi s-a părut destul de greu să trec de primele pagini, fiind parcă prea multe detalii pentru ceea ce voiam eu, cu puţină răbdare am reuşit să o îndrăgesc mult.
Trebuie să fiu sinceră că prima motivaţie pentru care nu am renunţat la această carte este Abbie Fox, cea mai mare dintre cele trei surori, care a reuşit să mă cucerească dar nu a fost singura. Micuţul Harry, dar şi Howell, bărbatul fascinant, tăticul iubitor sunt motivele pentru care nu am reuşit să mă despart de carte.. Pur şi simplu erau păreau o familie ideală, deşi nu ajunseseră încă la stadiul acesta.
Dar să vă zic cum începe totul, căci e totuşi un roman cu puţină aventură. Cartea aceasta începe cu e-mailul trimis de Lily, cea mai mică dintre surori, celorlalte două, Emma, mezina, şi Abbie, cea mai mare, spunându-le că este îngrijorată pentru tatăl lor, Jim Fox, pentru că întâlnise o femeie.
Desigur, acesta nu este singura peripeţie, căci după acest lucru, Abbie este chemată urgent acasă, tot de micuţa Lily, neştiind ce să facă cu sora lor, Emma, care intrase într-o depresie după ce divorţase de soţul ei, Duncan, dar şi după ce îşi pierduse slujba. Astfel, cele trei surori se reunesc, Abigail, venind acasă cât de repede poate, lăsându-şi slujba în urmă. Asta este momentul când începe caruselul sentimentelor, când destinul îşi face simţită prezenţa.
„Paşi pe nisip” este o carte care are umor, care te prinde, şi te îndeamnă să te amuzi cu cele tre surori, să încerci să îl ajuţi pe Jim, căruia îi este greu cu trei femei în casă, la care riscă să i se mai adauge încă una, Marina.
Persoanjele sunt bine construite, sunt exact ceea ce îi trebuiau cărţii. Lily este cea mai mică şi mai răsfăţată. De când a murit mama ei, Danielle, aceasta a fost ţinută parcă în puf.
Emma, este cea cu capul pe umeri, este sora deşteaptă, care ştie ce vrea de la cariera ei, de la viitor.
Abbie, este sora care a trebuit să se maturize mult  prea repede, asumându-şi rolul de mamă, rolul de femeie care trebuie să aiba grijă de de casă, având doar treisprezece ani. Prea tânără pentru a-şi lua viaţa aşa în propriile mâini, prea tânără pentru a da aşa piept cu viaţa, de aceea am apreciat-o pentru femeia care a devenit, pentru femeia puternică şi sigură pe sine.
Marina, draga de Marina, s-a mutat tocmai din Boston, în Nantucket, după ce soţul ei a părăsit-o şi i-a cerut divorţul pentru a fi cu cea mai bună prietenă a sa, Dara. Deşi aparent asta pare cea mai mare lovitură pe care a primit-o Marina, dar în realitate nu este aşa. Cei doi încercau să aibă un copil, iar deşi erau perfect sănătoşi, nu reuşeau să îşi îndeplinească acest vis, iar pentru ea a fost o lovitură mult mai mare, transformându-i viaţa într-o mare de nervi, de frustrări şi supărări. Astfel, după divorţ, Marina a hotărât să îi vândă lui Gerry jumătatea sa din firmă, din apartament şi să se mute. Aici îl cunoaşte pe cel mai bun şi mai întelegător om, Jim Fox, care reuşeste treptat să o scoată din carapacea ei şi să o farmece total.
Frumuseţea cărţii stă în multitudinea de personaje, de trăiri şi de experienţe. Cum se întâmplă şi în viaţa reală, destinul le pregăteşte ceva schimbări, ceva provocări. Unele plăcute, altele mai puţin plăcute ce-i drept, dar toate merită trăite la adevărata lor valuare.
Cele două surori au înfiinţat o firmă, prin care găseau diferite slujbe pentru ele, astfel Emma ajunge să îi citească doamnei Millicent Bracebridge, o femeie în vârstă cu ceva probleme de vedere, Abbie pe lângă altele, devine bona micuţului Harry, iar Lily devine asistenta personală a Erthei. Fiecare fată ajunge într-un loc care îi va schimba destinul însă întrebarea este cum.
Emma, îl va cunoaşte pe Spencer, nepotului lui Millicent, care se îndrăgosteşte nebuneşte de ea, însă îi va lăsa mama acestuia să fie împreună sau le va pune piedici relaţiei.
Abbie ajunge să îl adore pe Harry, într-atât de mult încât îşi doreşte să îi fie mamă, tocmai din cauză că se îndrăgostise de Howell, tatăl acestuia. Minunat, însă acesta este căsătorit cu Sydney. Oare vor reuşi cei doi să spargă barierele sociale şi să fie împreună? Oare o va accepta Harry pe Abbie ca mamă a lui?
Lily îl iubeşte pe Jason încă din liceu, însă până acum nu a băgat-o în seamă, dar acum o iubeşte nebuneşte. Tocmai ce se logodesc, când Lily primeşte de la Ertha şansa vieţii ei, să o însoţească timp de 6 luni în New York şi Paris, să îi cumpere haine, dar şi să aibă un salariu bun. Problema este că ea este logodită. Oare ce va face Lily? Va renunţa la Jason sau la visul ei de a călători?
Marina, este o femeie de succes, o frumseţe, iar Jim Fox devine bărbabul vieţii ei, asta până când fostul ei soţ apare la uşă ţinând în braţe visul ei din totdeauna: un bebeluş. Dara a murit, dorind-o înapoi pe Marina, însă oare aceasta va accepta? Oare îşi va părăsi noua viaţa, îl va părăsi pe Jim, pentru a avea grijă de un copil pe care şi l-a dorit din totdeauna?
Aceste aventuri frumoase şi răspunsurile la întrebările lor, le veţi găsi de-a lungul cărţii. Plus că trebuie să vă mărturisesc că m-am îndrăgostit de frumueseţea oraşului Nantucket. O splendoare…

Pentru că Paşii pe nisip se şterg, dar sentimentele rămân, vă invit să descoperiţi această carte. 



Citate

"Era o apariţie deosebită, sofisticată fără mare fason, elegantă cu naturaleţe.Cu siguranţă femeia era prea stilată, prea sobră pentru tatăl lui Lily. El era un cocktail margarita la un grătar de peşte. Femeia asta arăta ca un martini la operă."

"Am ajuns la concluzia că eşti o muzică pentru mine! Ştii cum e, îţi vezi de-ale tale, ocupat cu viaţa, şi apoi, într-o bună zi, porneşti radioul şi un cântec te loveşte şi gândeşti – de ce am putu să trăiesc fără asta? Cum am putut să trăiesc fără asta? Am nevoie de asta în fiecare zi din viaţa mea!"

"Obosită dintr-odată, Emma se întoarse. Valurile îi spălaseră deja urmele paşilor pe plajă."


Sinopsis
Abbie Fox nu şi-a mai văzut tatăl şi pe cele două surori mai mici de aproape doi ani, timp în care a călătorit în jurul lumii şi a gustat din plin viaţa, dar nu şi dragostea. Dar acum Lily, cea mai mică dintre surori, îi trimite lui Abbie e-mailuri urgente, implorând-o să se întoarcă acasă, în Nantucket. Sora mijlocie, Emma, este distrusă emoţional după pierderea slujbei, la care s-a adăugat faptul că logodnicul ei a rupt, şocant şi neaşteptat, relaţia. Pe de altă parte, Lily este profund îngrijorată că Marina, frumoasa şi enigmatica femeie care a închiriat casa de oaspeţi, are de gând să-l cucerească pe tatăl văduv al fetelor. Surorile Fox au fost mereu alături în momentele de cumpănă ale familiei, dar acum realizează că trebuie să acorde mai multă atenţie propriului viitor.

Pe parcursul verii, vieţile surorilor vor suferi transformări personale profunde şi imprevizibile, care le vor determina să facă alegeri surprinzătoare şi să îşi dea seama că dragostea poate vindeca şi cele mai adânci răni sufleteşti.

2 comentarii:

  1. Ce copertă frumoasă! :) Totuși, nu cred că e tocmai gustul meu, dar îmi place că citești cărți dintr-astea romantice și deep! :)) O zi frumoasă și lecturi plăcute, Alexandra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc Andrei :)) Cred că mare parte din ce citesc se rezumă la dragoste sau poate puţină psihologie şi filozofie. Ştiu că nu eşti tu cu aceste cărţi, dar poate totuşi :))
      Lectură frumoasă şi ţie şi spor :-*

      Ștergere