sâmbătă, 22 august 2015

Mă pierd în tine... - Jasinda Wilder


Nume: Mă pierd în tine..
Nume original: Falling into you 
Autor: Jasinda Wilder
Număr de pagini: 320
Editura: Epica
Data apariţiei: Februarie 2014
Vă doriţi această carte? Atunci intraţi în concurs şi câştigaţi-o. Daţi click AICI 

Mă pierd în tine este un roman puternic, este iniţial parcă o dramă, o lovitură a destinului pe care Nell Hawthorn o are de indurat. Povestea începe cu relaţia foarte apropiată a doi prieteni Kyle Calloway şi Nell. Cei doi erau de nedespărţit, împărţeau totul, împărţeau clipele frumoase, dar şi pe cele urâte, erau atât de apropiaţi încât într-o zi, când Nell fusese invitată în oraş de altcineva, Kyle şi-a luat inima în dinţi şi a reuşit să îşi mărturisească sentimentele. Singura surpsinsă era Nell, care nu realizase ce sentimente nutreşte cel mai bun prieten pentru ea, însă relaţia lor a evoluat astfel, devenind cuplul ideal, iubiţii perfecţi. Erau un cuplu superb.
Kyle era genul băiatului şarmant, măgulitor, intelligent şi sexy. Era un băiat care ştia să aprecieze prietenia, era sportive, era tot ceea ce îşi putea dori o fată.
Nell era o tipă liniştită, îi plăcea sportul, îi plăcea să îşi petreacă timpul cu Kyle.
Problemele în relaţia lor au apărut o dată cu intrarea la colegiu, căci fiecare avea alte planuri, dar nici măcar acest lucru nu a reuşit să îi despartă, deşi se pare că viaţa avea alte planuri cu ei.
            Pentru a sărbători şi a se relaxa, cei doi au plecat împreună într-o excursie la munte. Aceasta a decurs într-un mod plăcut, asta până ce Kyle i-a cerut mâna lui Nell, născând o furtună în sufletul tinerei. Aceasta voia să guste din viaţă, să se bucure unul de altul, să se bucure de colegiu, crezând că o căsătorie îi va răpi acest lucru, astfel certându-se. Nell a ieşit din maşină să intre în restaurant, iar Kyle după ea, doar că furtuna ce luase naştere afară a doborât un copac ce cade exact pe Kyle.
            Acest moment au fost terifiante, pline de groază, de lacrimi şi strigăte.  A fost momentul când tânăra striga pentru a-l salva, învinovăţindu-se pentru accident. Credea că dacă ar fi acceptat, totul ar fi decurs altfel.
            Pentru că afară vreamea nu era tocmai prielnică, iar Kyle avea un copac ce îl ţinea ţintuit la pământ, viaţa lui atârna de un fir de aţă. Din păcate, a fost prea târziu pentru tânăr, într-un final, căci destinul i-a decis moartea. Nell a fost absolute devastată, tot acest accident dându-I peste cap întreaga viaţa, carieră, pe scurt, întregul suflet.        
            Intensitatea clipelor de groază prin care a trecut Nell sunt emoţionante, cu o încărcătură afectivă copleşitoare. Niciun om nu poate să treacă prin aşa ceva şi să iasă cu sufletul intact sau măcat, doar cu câteva urme. Moartea lui Kyle a transformat-o pe tânăra Nell într-o fantomă, într-o personae care se autodistruge şi care se învinovăţeşte.
            Desigur, Nell ar fi trebuit să consulte un psiholog, dar cum ar fi putu să facă asta, daca ea nu putea să agreeze pe nimeni în jurul ei, asta până la Colton Calloway , fratele mai mare al lui Kyle. Poate că povara asemănătoare şi durerea i-au adus mai apoape sau poate pur şi simplu destinul, dar din momentul apariţiei lui Colton, Nell reuşeşte în sfârşit să respire.
            Colton ştie cum să îi aline suferinţa, ştie ce cuvinte trebuie să îi spună sau când trebuie să se abţină. Colton este exact soarele care răsare pe strada ei, însă ce se va întâmpla când va apune? După înmormântare, fiecare pleacă pe drumul lui, însă se pare că nu definitv. Cei doi se revăd în New York, după o lungă perioadă, iar Colton realizeată că nici după atâta timp, Nell nu a reuşit să îşi vindece inima frântă, în urma morţii lui Kyle. Astfel, cei doi încearcă să se ajute reciproc, fiecare vorbă bună, alinare, conducându.i treptat pe drumul relaţiei. O relaţie interzisă, căci Colton era fratele fostului ei iubit mort.
            Desigur, veţi spune că ideea nu e tocmai originală şi că a fost abordată de n ori, dar ţin să spun că uneori nu contează ideea în sine, ci modul de a spune povestea emoţionantă. Mulţi pot spune poveşti, dar nu toţi sunt povetitori. Exact aşa este cu această carte.

„— Nu doar că mă îndrăgostesc de tine, Nell. Mă pierd în tine. Tu eşti un ocean, şi eu mă pierd în tine, înecându-mă în adâncul fiinţei tale. Aşa cum ai spus, e înfricoşător într-un fel, dar în acelaşi timp e şi cel mai uluitor lucru din câte mi sau întâmplat vreodată. Tu eşti cea mai uluitoare fiinţă din câte-am cunoscut vreodată.”

            Şi pentru că eram la Colton, dragul de el este sexy, este frumos, dar desigur, băiatul rău care încearcă să se schimbe pentru dragoste, pentru un viitor mai bun, pentru Nell, care merită ceva mai bun. Deşi amândoi sunt conştienţi că nu este bine ceea ce fac, atracţia şi pasiunea dintre ei este pur şi simplu de neoprit. Are parcă o voinţă proprie ce îi tot aduce împreună, însă este asta îndeajuns?    
            Oare este capabilă Nell să treacă peste moartea lui Kyle? Dar Colton? Oare vor învinge ei prejudecăţile sociale şi vor reuşi să rămână împreună indiferent de ceea ce zice lumea?  Oare pasiunea lor lichidă va rămâne exact aşa?? Aceste lucruri le puteţi afla citind cartea şi bucurându-vă de ea.

Citate

Camuflează bine, ca o profesionistă. Suferinţa e îngropată adânc, împinsă în jos de la suprafaţă. O respect al naibii de mult pentru cât de aprig se străduieşte să fie în regulă. Nu-mi doresc decât să-mi dea voie să-i arăt cum poate deschide supapa, cum să se lase să sufere. îmi doresc să-i pot lua durerea asupra mea.”

„— Cu toate astea, niciodată nu poţi lăsa cu adevărat să treacă. Nu poţi să încetezi. Nu încetezi să suferi, nu încetezi să iubeşti. Nu pleacă aşa uşor: tu doar continui sâ trăieşti, şi până la urmă rahatul ajunge să fie împins în fundalul vieţii tale, aşa că nu te mai mistuie în fiecare zi. Şi, la un moment dat, îţi dai seama că eşti bine. Tot te mai doare, tot îţi lipseşte persoana aia. Şi, mda, uiţi amănuntele. Felul în care mirosea, ce gust avea gura ei, cum îi simţeai pielea, cum îi suna vocea. E aproape ca o altă viaţă, o altă persoană care a iubit-o, care a fost cu ea. Dar, la nivel de zi-cu-zi, ştii că eşti bine. Oarecum.”
Sinopsis
Prima dragoste a mea a fost Kyle; era fratele mai mic al lui Colton Calloway.
Kyle a fost primul din toate punctele de vedere. Apoi, într-o furtunoasă seară de august, a murit, și odată cu el a murit și cea care am fost eu. Colton nu m-a învățat cum să trăiesc. Nu mi-a vindecat suferința. Nu m-a făcut să-mi revin. M-a învățat cum să sufăr mai mult, cum să îndur totul, și, în cele din urmă, cum să mă vindec.
Nell Hawthorne e îndrăgostită de cel mai bun prieten al ei de-o viață, Kyle Calloway. Proaspăta lor iubire e indestructibilă, și viața e plină de promisiuni; dar, într-o seară, Kyle moare subit într-un tragic accident, iar Nell se schimbă pentru totdeauna. Îl întâlnește pe Colton, fratele mai mare al lui Kyle, prima dată la înmormântare. Amândoi se luptă să-și ducă propria viață mai departe cât pot de bine; se întâlnesc din nou în New York, iar Colton își dă seama că Nell n-a reușit încă să treacă cu adevărat peste șocul morții lui Kyle. Ea pare să adăpostească în suflet o durere adânc înrădăcinată, o povară grea de remușcare și regret. El știe că n-ar trebui să se amestece, dar nu se poate stăpâni. Încrederea nu apare cu ușurință pentru niciunul dintre ei, și amândoi își au demonii lor.
Împreună, ei descoperă rostul suferinței și semnificația tămăduirii, ca și importanța iertării. în curând volumul al doilea, …mă regăsesc în noi

2 comentarii:

  1. Vai, cartea asta vrea s-o citesc de-o groază de timp! :)) Am răsfoit-o puțin pe la Librăria Junimea și am dat peste unele pasaje fooooarte interesante. (wasntme) Spor la lecturi!

    RăspundețiȘtergere
  2. E drăguţă cartea, şi sper să ajungi să o cunoşti curând. Poate ai chiar norocul la concursul ce se află în desfăşurare :D Spor la lectură şi ţie!

    RăspundețiȘtergere