sâmbătă, 17 octombrie 2015

Îngerul de argint - Johanna Lindsey

Titlu : Îngerul de argint
Titlu original: Silver angel
Autor: Johanna Lindsey
Editura: Alma
Colecţia: Iubiri de poveste
Număr de pagini: 140
Data apariţiei: Ianuarie 2014


Îngerul de argint este o carte care pe mine m-a fascinat încă din primele rânduri. Trebuie să recunosc că am o pasiune pentru a descoperi şi alte culturi, deşi adesea nu sunt adepta lor. A fost o carte plină de pasiune, de mister de exotism. O carte ce ne prezintă şi alte mentalităţi, o carte despre iubire şi despre femei frumoase.
Cartea ne prezintă povestea lui Chantelle Burke, o tânără superbă, inteligentă şi aristrocrată ce este însă obligată să se casatorească cu Cyrus Wolrige, deoarece Charles, al doilea fiu al unchiului tatălui său a luat această hotărâre în locul său, fără să o consulte.
Desigur, ce tânără domnişoară ar fi bucuroasă să se căsătoreasca cu cineva fără voia ei, fără a-i fi cerută părerea? Cred că niciuna, astfel Chantelle se hotărăşte să plece în zorii zilei, pentru a împiedica a-i fi ruinată fericirea. Când aceasta iese din casă, pentru a-şi pune planul în aplicare şi a pleca cât mai departe de acea realitate care îi dă fiori, Chantelle este răpită de corsari, şi dusă într-un loc unde se vând sclavi. De aici începe aventura dragei noastre eroine, dar şi schimbarea radicală a vieţii pe care ea o duce.
Chantelle trece prin momente grele, prin momente de panica, prin momente de groază, neştiind ce o va aştepta sau ce îi va pregăti viaţa. Nu ştie dacă va mai trăi, cine o va cumpăra sau dacă va fi un om bun. Era o frumuseţe rară, aşa că puteau scoate mulţi bani după ea, astfel nu o puteau vine oricui, însă asta nu era o garanţie îndeajuns de bună pentru o lady.
Ajunsă la destinaţie, Chantelle este vândută unui om important şi influent al locului, anume lui Jamil, dey-ul din Barikah. Desigur, asta nu era tocmai o veste bună, pentru că neştiind limba, neştiind locul, nu ştia ce fel de om era acest Jamil, însă urma să afle cu siguranţă cât de curând.
Jamil era într-un mare pericol, căci cineva din interiorul curţii încerca să-l ucidă. Situaţia era destul de gravă şi dramatică pentru Rashid dacă nu reuşeşte să afle cât mai repede cine îi vrea răul, astfel îi trimite un mesaj lui Dereck Sinclair.
Dereck Sinclair? Dereck sau contele de Mulbury şi viitor marchiy de Hunstable este şi el implicat într-o căsătorie cu Caroline, însă căsătoria lor este amânată de un bilet codat de la Jamil Reschid, fratele geamăn lui Dereck, care îi spune că are nevoie urgentă de el. Astfel, Dereck îi cere scumpei Caro o amânare a căsătoriei, legăturile fiind mult mai importante.  Astfel, acesta se urcă pe primul vas şi porneşte către curtea fratelui său pentru a-i sări în ajutor.
Întrebarea cea mai potrivită este cum poate oare Dereck să îl ajute pe fratele său  să descopere complotul împotriva vieţii lui. O întrebare bună, însă răspunsul este mai greu de aflat. După multe discuţii, soluţia cea mai bună este ca Dereck să se dea drept fratele lui geamăn, să îi preia îndatoriile şi obligaţiile, doar că cea mai importantă problemă este ce face cu soţiile acestuia. Nimeni nu trebuia să afle că fac schimb de identităţi, dar nici nu putea să le neglijeze căci asta ar fi adus prea multe întrebări, iar o nouă problemă este şi tânăra englezoaică frumoasă care dă totul peste cap. Îi dă planul peste cap, îi strică liniştea şi mai ales, este mult prea curioasă şi încăpăţânată penrtu binele ei. Însă întrebarea de bază este pe a cui lume o dă peste cap. Pe a lui Rashid sau pe a lui Dereck? De cine se îndrăgosteşte tânără fata şi mai ales, va fi ea oare dispusă să accepte tot ce presupune viaţa de la palat, să accepte şi alte soţii, să accepte minciuna în care au băgat-o cei doi?
Aceste lucruri le puteţi doar citind şi bucurându-vă  de această lectură minunată.
Aşept cât mai multe păreri dacă aţi reuşit să o citiţi. Să aveţi o zi minunată şi mult spor!.

Citate
-          Jamil a fost aici sau am visat doar?
-          A stat cu tine aproape toată după-amiaza.
-          Dar credeam că nu vine niciodată în harem.
-          De data asta s-a întâmplat ceva nemaiauzit, draga mea. Este pentru prima oară când una dintre femeile lui e otrăvită.
Deci degeaba îşi închipuise că Jamil ţinea la ea mai mult decât la celelalte femei din harem. “

“Ar fi trebuit să se simtă ruşinată, dar nu simţea pic de stânjeneală. La un moment dat, noaptea trecută, îl iertase chiar şi pentru faptul că o chemise pe Jamila, iar Jamil îi promisese că nu se va mai repeta niciodată asta. Chantelle dirise să-l creadă fiindcă îl dorea atât de mult. Atâta tot. Se purta ca o prostuţă îndrăgostită, mulţumită de sclavia ei. Dar oare chiar îl iubea?
Dumnezeule, cât de ridicol! Cum să iubească un bărbat care mai  avea şi alte patruzeci şi opt de femei? Dar era mai bines ă nu se gândească prea mult la asta. “
Sinopsis
Chantelle Burke este o fire independentă şi nu este de acord cu mariajul aranjat de rudele sale, aşa încât preferă să fugă de acasă decât să  accepte soarta care i-a fost pregătită. Însă planul ei pare să aibă consecinţe dezastruoase atunci când este răpită şi vâ
vândută ca sclavă pe Coasta Berbera. Chiar şi când devine cea mai nouă achiziţie în haremul nemilosului conducător din Barikah, mândra Chantelle jură să nu se supună niciodată regulilor acestei lumi care i se pare revoltatoare.
Însă hotărârea începe să i se năruie atunci când ajunge să-l cunoască pe bărbatul chipeş şi surprinzător de tandru care îi este acum stăpân şi care ştie atât de bine să stârnească în sufletul ei cele mai tulburătoare sentimente şi în trupul ei, cele mai înnebunitoare senzaţii. Dar acest străin misterios îşi ascunde sub veşmintele exotice adevărata identitate, pe care trebuie să o protejeze cu orice preţ, chiar daca este mistuit de dorinţa de a-i mărturisi adevarul fermecătoarei Chantelle şi de a-i oferi tot ce are – avere, pasiune şi chiar propriul suflet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu