joi, 30 iulie 2015

Recenzie: Chemarea îngerului - Guillaume Musso

Nume: Chemarea îngerului
Autor: Guillaume Musso
Editura: Allfa
Număr de pagini: 336        


"Țărmul este mai sigur, dar mie-mi place să mă lupt cu valurile" - Emily Dickinson

         Pentru că și data trecută v-am prezentat tot unul dintre romanele lui Musso, care sunt absolut fascinante, astăzi vreau să aduc în prim-plan, unul dintre romanele mele favorite, anume Chemarea îngerului. Este un thriller pasional, o poveste de dragoste, un roman ce aduce acțiunea și misterul cu el la pachet. Este ceva ce îți trezește simțurile la viață și te face să trăiești prin ochii personajelor, să trăiești tu aventura.
           Romanul pune în lumină modul inedit în care Jonathan Lempereur, un fost chef de succes, o întâlneste pe Madeline Greene, proprietara unei florării. Aceștia se ciocnesc accidental pe aeroportul Kennedy, dar și schimbul ciudat care se produce între ei, pentru că cei doi își încurcă telefoanele, fiecare plecând cu al celuilalt.
         
"Madeline și Jonathan se ciocniră în plin. Ceainic, măr, sendviș, sticlă de Coca-Cola, pahar de vin: toate zburară și căzură pe jos."

           Dacă destinul tot le-a oferit această șansă, Jonathan se uită în telefonul domnișoarei Madeline, prin muzică, prin poze, descoperind astfel un zâmbet trist. Mergând și mai adânc cu aceste căutari, Jonathan descoperă ca frumoasa fată se vede cu un psihiatru de două ori pe săptămână, însă acesta nu știe de ce. Nici Madeline nu se lasă mai prejos, aruncând un ochi prin telefonul americanului, observând că este un fost chef, însă aceasta nu întelege de ce și-a închis lațul de restaurante în urma divorțului, dar mai ales, de ce a fost căzut în dizgrație. Astfel, fiecare încearcă să afle despre viața celuilalt, încearcă să își găsească un loc și să îi descopere secretele celuilalt.
           Romanul francezului pune în lumină încercările vieții, schimbările, dar și faptul că distanța nu este un impediment pentru nimic:


"Există ființe ale căror destin este să se întâlnească. Oriunde ar fi. Oriunde s-ar duce. Într-o bună zi, se vor întâlni. " - Claude Gallay

         După acest incident, cei doi se vor mai revedea, însă ceea ce îi aduce împreună sun exact secrele pe care încercau cu atâta înverșunare să le țină departe de ochii curioșilor. Întrebarea este nu doar ce se va întâmpla cu cei doi, ci și ce se va întâmpla cu fosta familie a lui Jonathan sau cu fosta viață de polițist a lui Madeline, amebele încercând să rămână în prezent cumva.
        Sper că v-am atras atenția asupra acestui roman minunat, trezind dorința lecturii, dar și dorințade a-i descoperi pe cei doi, de a trece prin aventurile lor.

        Pentru a vă mai oferi încă puțin din gustul dulce al acestui roman, vă mai dau câteva ciatate:

"E îngrozitor să fii singur când ați fost doi." - Paul Morand

"- E cumplit să vrei să protejezi pe cineva și să nu fii în stare s-o faci, observă Îngerul.
- Nu poți proteja oamenii, micuțule, răspunse Wally. Tot ce poți să faci este să-i iubești." - John Irving



             Și desigur, să nu uităm de descrierea cărții: 

           New York, aeroportul Kennedy. În sala de aşteptări aglomerată, un bărbat şi o femeie se ciocnesc, îşi cer scuze, apoi fiecare îşi vede de drumul lui. Madeline şi Jonathan nu se mai întâlniseră niciodată şi n-ar fi trebuit să se revadă. Dar, ajunşi la destinaţiile lor, descoperă că au încurcat telefoanele mobile. Când îşi dau seama de greşeală, sunt despărţiţi de zece mii de kilometri: ea are o florărie la Paris, el, se ocupă de un mic restaurant la San Francisco. Învinşi de curiozitate, fiecare cercetează conţinutul telefonului celuilalt. O dublă indiscreţie şi o revelaţie: vieţile lor sunt legate printr-un secret pe care-l credeau îngropat pentru totdeauna… Îmbinând în mod fericit o comedie romantică şi un thriller captivant, Guillaume Musso construieşte în Chemarea îngerului o intrigă care te va ţine cu sufletul la gură şi nişte personaje de-a dreptul fermecătoare.



           

2 comentarii:

  1. Aceasta este si una dintre cartile mele preferate! ^_^ Am adorat fiecare moment al povestii, mi-a placut enorm cum a evoluat legatura dintre Madeline si Jonathan si curiozitatea acerba ce i-a incercat atunci cand s-au trezit fiecare cu telefonul celuilalt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este şi una din cărţile mele favorite <3 Mulţumesc că ai trecut pe aici :-*

      Ștergere